Dla wegetarian: Nadziewane pomidory

nadziewane-pomidory

Nadziewane pomidory:

Składniki:

  • 4 duże pomidory (na przykład malinowe)
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 20 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
  • 15 dag twarożku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • Pieprz, chili i sól dla smaku

Przygotowanie:

Pomidory umyj, odetnij ich górną część, usuń miąższ. Wnętrze osusz papierowym ręcznikiem i oprósz pieprzem. Obierz ogórka i cebulę, dodaj połówki włoskich orzechów i wszystko drobno posiekaj. Awokado umyj, obierz ze skórki, a miąższ rozdrobnij widelcem. Jedną sparzoną połówkę cytryny, razem ze skórką, pokrój na małe cząstki. Do twarożku dodaj ogórek, cebulę, awokado, orzechy, sok z cytryny, przypraw pieprzem, chili i dokładnie wymieszaj. Masą napełnij wydrążone pomidory. Doskonale pasują z bagietką z oliwą i rozmarynem.

dla

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (224 głosów, średnia: 4,45 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  23 stycznia 2015 11:36

    Dla mnie również, choć wegetarianką nie jestem.

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  23 stycznia 2015 11:40

    Pyszne. Najczęściej nadziewam cukinie i paprykę. Muszę spróbować i pomidory.

    Odpowiedz
  3. martucha180  23 stycznia 2015 14:55

    O tej porze roku to pomidory są bez smaku. Lepiej poczekać na sezon.

    Odpowiedz
  4. macierzanka  27 stycznia 2015 15:51

    Wyglądają smakowicie ,więc na pewno wkrótce zrobię.

    Odpowiedz
  5. xtina120  4 grudnia 2015 11:09

    Mniam, trzeba koniecznie wypróbowac

    Odpowiedz
  6. Ewcia  13 maja 2016 14:00

    Wygląda apetycznie 🙂

    Odpowiedz
  7. Tereniasz  29 lipca 2016 15:28

    Pysia

    Odpowiedz
  8. AnnStyl  28 grudnia 2016 17:50

    Fajnie wygląda.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany