Chrzan tarty Rolnik w nowej odsłonie – doskonały na Wielkanoc!

Jaka jest definicja idealnego chrzanu na święta? Przede wszystkim powinien mieć ostry smak i kremową, delikatną konsystencję. Wspaniale pasującą do przekąsek, pasztetów, wędlin czy galaret. Bo Święta to czas szczególny. Kulinarny raj dla naszych kubków smakowych i wrażeń estetycznych. Firma „Rolnik” przygotowała doskonały, delikatny Chrzan tarty wytworzony z przetartego chrzanu (50% w składzie) z dodatkiem oleju roślinnego, przypraw, cukru i błonnika roślinnego. Nowe opakowanie chrzanu ma teraz gramaturę 190 g netto i mocno bordową etykietę, która jest znakiem firmowym marki „Rolnik”.

chrzan tarty

zdjęcie nadesłane przez agencję prasową reprezentującą firmę Rolnik

 

Chrzan tarty

 

„Chrzan tarty Rolnik” ma niepowtarzalny, delikatnie „słodko – ostry” smak,  który urozmaici wszelkie potrawy i przystawki. Na każdym opakowaniu producent zamieścił informację na temat kaloryczności 100 gramowej porcji chrzanu. Delikatny „krem” świeżo przetartego chrzanu zawiera sporą dawkę witaminy C,  składniki mineralne (potas, żelazo, wapń, mangan, cynk, fosfor i jod) oraz witaminy: B1, B2, poza tym olejek eteryczny i enzymy (wpływają na szybszy metabolizm). Chrzan tarty „Rolnik” rozwija swój smak stopniowo, pozwalając długo rozkoszować się jego walorami smakowymi i wyjątkowym aromatem. Chrzan tarty polecamy do wszelkiego rodzaju mięs, ryb i wędlin. Możemy go także dodać do wykwintnego sosu chrzanowego, który podajemy do ozorków, sztuki mięsa, żeberek i golonek.

 

Ostry jak chrzan

Chrzan pospolity to zgrubiałe mięsiste kłącza (korzenie) wieloletniej byliny, której ojczyzną jest prawdopodobnie Azja Zachodnia i Bałkany. Stamtąd chrzan rozprzestrzenił się w wielu krajach świata o klimacie umiarkowanym na wszystkich kontynentach. Znano go i ceniono w starożytnym Rzymie i Egipcie, a także w Europie Środkowej już w XII w. Jest to roślina przyprawowa, rosnąca w stanie dzikim (chrzan polny) lub w uprawie (chrzan ogrodowy). Spożywa się wyłącznie kłącza, ale można także wykorzystywać liście, głównie do kwaszenia ogórków, kapusty i innych kwaszonek. To warzywo ma też nieocenione wartości zdrowotne- działa przeciw bakteryjnie i pobudza wydzielanie soków żołądkowych.

Cena w sklepie:

Chrzan tarty ROLNIK (190 gram netto): 2,20 zł

 

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (54 głosów, średnia: 4,89 z 5)
zapisuję głos...
Jeżeli spodobał Ci się artykuł, to odwiedzaj nas regularnie i czytaj codzienne newsy. Za każe odwiedziny dostajesz punkty, za które możesz otrzymać różne nagrody – bez żadnych opłat. Jeśli chcesz się zarejestrować kliknij.

Chcesz wiedzieć więcej o naszym programie? Kliknij: Zasady w pigułce
Komentarze
  1. Zdjęcie profilowe AnnStyl
    AnnStyl  15 kwietnia 2017 20:39

    Rolnik ma dobre produkty, a i cena przystępna.

    Odpowiedz
  2. Zdjęcie profilowe Klaudiaa
    Klaudiaa  21 kwietnia 2017 13:05

    trzeba spróbować

    Odpowiedz
  3. Zdjęcie profilowe efffciaa
    efffciaa  11 maja 2017 11:48

    A ja osobiście nie przepadam za chrzanem ,. jak dla mnie jest zdecydowanie zbyt ostrym dodatkiem do potraw , a moje potrawy mają mieć smak , a nie palić w paszczę – jak to mój synek mówi

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.