Burritos po polsku

Burritos po polsku

Czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji:  4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

– 1 opakowanie placków tortilli,

– 400 g polędwicy wołowej,

– łyżeczka Przyprawy do mięs Knorr,

– 4 średniej wielkości cebule,

– 2 papryczki chili,

– łyżeczka kminu,

– łyżeczka mielonej kolendry,

– łyżeczka cynamonu,

– pół łyżeczki mielonych goździków,

– 50 g rodzynek,

– pęczek kolendry.

Przygotowanie:

  1. Wołowinę pokrój w plastry, a następnie w kostkę. Dodaj oliwę i przyprawę Knorr. Dopraw cynamonem, goździkami i posiekaną kolendrą. Mięso włóż do lodówki na pół godziny.
  2. Rozgrzej patelnię i podsmaż na niej mięso. Dodaj 2 łyżki kolendry, dopraw solą i pieprzem, wrzuć rodzynki. Gotowe mięso przełóż do miski.
  3. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, a potem dodaj ją do mięsa. Wszystko wymieszaj.
  4. Placki tortilli pokrój na pół, każdy z nich zwiń w rożek. Do środka włóż kawałek sałaty i mięso. Podawaj z pomidorową salsą i guacamole.

Burritos

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (170 głosów, średnia: 4,38 z 5)
zapisuję głos...