Botwinka z TABASCO Brand Pepper Sauce – wg Grzegorza Łapanowskiego

Botwinka z TABASCO Brand Pepper Sauce

Składniki na danie – Botwinka z TABASCO Brand Pepper Sauce:

2 pęczki botwiny

1 pęczek młodej włoszczyzny

700ml bulionu warzywnego

400g kwaśnej śmietany 18%

koper

masło

jaja przepiórcze

sos sojowy Kikkoman

TABASCO® Brand Pepper Sauce

pieprz

 

Przygotowanie:

Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Pietruszki, selera, pora i marchewki pokrój
w brunoise, podobnie postępuj z łodygami botwinki, natomiast liście pokrój w cienkie paski.

Przesmaż warzywa na maśle, na początku włoszczyznę, dopiero potem dodaj botwinę. Zalej bulionem tak, aby wszystko, co w rondelku, było przykryte płynem. Gotuj do miękkości, po czym dopraw kwaśną śmietaną, sosem sojowym Kikkoman i sosem TABASCO®. Posyp świeżo siekanym koprem.

Serwuj z jajem przepiórczym ugotowanym na twardo.

Zobacz także filmy pod adresem: http://develey.pl/w-kuchni/154/kulinarne-inspiracje-z-tabasco

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (188 głosów, średnia: 4,40 z 5)
zapisuję głos...