Bitki z karkówki z cebulą

To proste danie na bitki z karkówki z cebulą można podać na rodzinnym stole, aby być pewnym gwarantowanego i smakowitego obiadu. Cebula zawsze dodaje smaku karkówce, zaś użyte przyprawy zaspokoją najbardziej wybredne podniebienia.

Bitki z karkówki z cebulą

fot. materiały prasowe

Bitki z karkówki z cebulą

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 50 minut

Stopień trudności: łatwe

Składniki na bitki z karkówki z cebulą:

– 600 g karkówki wieprzowej,

– 1 Bulionetka do duszonych mięs Knorr,

– 3 średnie cebule,

– 1 łyżeczka majeranku,

– 3 ziarna ziela angielskiego,

– 1 liść laurowy,

– 4 łyżki mąki.

Przygotowanie:

  1. Karkówkę przekrój wzdłuż na pół, a potem podziel na kotlety. Mięso rozbij tłuczkiem i oprósz mąką. Usmaż na złoty kolor.
  2. Cebule obierz i pokrój w piórka. Następnie przesmaż je w garnku. Wsyp przyprawy. Gdy cebulka zarumieni się, dodaj mąkę i wszystko przysmaż.
  3. Cebule zalej wrzątkiem (600 ml) i dodaj mięso. Wrzuć Bulionetkę do duszonych mięs, która podkreśli smak wszystkich składników potrawy.
  4. Duś, aż karkówka będzie miękka.
  5. Serwuj z ulubioną kaszą.

/materiały prasowe

Zobacz inny przepis na karkówkę:

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (144 głosów, średnia: 4,51 z 5)
zapisuję głos...