Przepis na: Bałkański chłodnik z bakaliami

 

Bałkański chłodnik z bakaliami

Składniki na Bałkański chłodnik z bakaliami:

  • 3 szklanki kefiru
  • 2/3 szklanki naturalnego jogurtu bałkańskiego
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich Bakalland
  • 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych Bakalland
  • 2 łyżki posiekanych migdałów Bakalland
  • 2 łyżki posiekanych suszonych fig Bakalland
  • 2 łyżki posiekanych daktyli Bakalland
  • 3 łyżki rodzynek Bakalland
  • sok i otarta skórka z 1 cytryny
  • szczypta utłuczonych goździków
  • pół chałki lub piernika

Przygotowanie:

Kefir roztrzepujemy z jogurtem, żółtkiem i miodem oraz z sokiem i skórką z cytryny. Następnie mieszamy z orzechami, bakaliami oraz goździkami. Podajemy z opieczonymi w tosterze kromkami chałki lub piernikiem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (236 głosów, średnia: 4,56 z 5)
zapisuję głos...