Aromatyczny comber jagnięcy z grilla

Aromatyczny comber jagnięcy z grillaSkładniki na comber jagnięcy :

  • 1 kg combra jagnięcego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz
  • 3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • łyżka listków świeżego rozmarynu
  • tacki do grilla Jan Niezbędny

 

Sposób przyrządzenia:

Mięso opłukać, osuszyć, a następnie natrzeć solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Z oliwy, soku z cytryny, czosnku i rozmarynu przygotować marynatę. Polane nią mięso marynować w lodówce przez dobę. Po wyjęciu z marynaty mięso grillować na tacce ok. 40 min. Pokroić na porcje. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw.

fot – mat. nadesłane

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (160 głosów, średnia: 4,31 z 5)
zapisuję głos...