Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem

amerykanskie_burgery_z_pieczarkami_i_sadzonym_jajem

Składniki na danie: Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem

  • 500 g mięsa wołowego z udźca
  • 2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
  • 4 łyżki Sosu Hellmann’s STEAK
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • 4 bułki do hamburgerów
  • 10 pieczarek pokrojonych w plastry
  • 1 biała cebula pokrojona w piórka
  • 2 garstki rukoli
  • 4 jajka
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki oleju
  • szczypta czarnego pieprzu

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść z błon przygotowane i umyte mięso. Potnij je na kawałeczki i zmiel w maszynce. Dopraw Przyprawą do grilla Knorr, dzięki której nabierze ono doskonałego smaku, wymieszaj dokładnie, a następnie uformuj z niego cztery burgery tej samej wielkości.
  2. Podsmaż na rozgrzanej oliwie cebulę i pieczarki. Dodaj według uznania pieprz i sól.
  3. Wyłóż na rozgrzanego grilla przygotowane burgery i przez około 10 minut smaż, co jakiś czas zmieniając stronę. W czasie grillowania smaruj je sosem. Na ruszt wrzuć też pokrojony w plastry boczek. Przekrój na pół bułki, podpiecz je, a następnie posmaruj majonezem.
  4. W międzyczasie rozgrzej na patelni olej i przygotuj 4 jajka sadzone.
  5. Ułóż na bułkach przygotowane kotlety, posmaruj je majonezem, a następnie przykryj rukolą, pieczarkami, boczkiem oraz sadzonymi jajkami. Na górze połóż pozostałą bułkę. Burgery zepnij przy pomocy wykałaczek. Serwuj z sałatką coleslaw i frytkami.

Zobacz inne propozycje na burgery:

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (277 głosów, średnia: 4,63 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Ewcia  11 sierpnia 2016 10:12

    Niby takie proste, a wygląda ciekawie – może warto spróbować 🙂

    Odpowiedz
  2. martucha180  11 sierpnia 2016 13:29

    Duża porcja 😉

    Odpowiedz
  3. Wusia  11 sierpnia 2016 13:50

    Pyszności, ale ile to kalorii😈

    Odpowiedz
  4. sandra  11 sierpnia 2016 15:14

    Bardzo smacZnie wygląda ☺

    Odpowiedz
  5. macierzanka  11 sierpnia 2016 16:28

    Wygląda to bardzo apetycznie.

    Odpowiedz
  6. monicitia  11 sierpnia 2016 18:59

    Mmmm pyszne, ale pewnie bardzo kaloryczne…:(

    Odpowiedz
    • Tereniasz  11 sierpnia 2016 22:00

      Wszystko co dobre jest kaloryczne.

      Odpowiedz
    • ewalub  15 marca 2017 12:39

      A mnie się za bardzo to jajko nie podoba…

      Odpowiedz
  7. kasia87g  12 sierpnia 2016 11:48

    mmmm aż cieknie mi teraz ślinka, jak jem suchą bułkę 😀

    Odpowiedz
  8. joanna252  13 sierpnia 2016 17:23

    Mniam.

    Odpowiedz
  9. nungal  8 września 2016 20:12

    wyglądają całkiem apetycznie

    Odpowiedz
  10. Aneta  27 września 2016 15:13

    Nie jadłam jeszcze burgerów w takiej formie, chętnie wypróbuję 🙂

    Odpowiedz
  11. Joanna  13 października 2016 17:08

    Smakowite

    Odpowiedz
  12. xt125x  24 grudnia 2016 18:01

    Bardzo chętnie zjadłabym takie burgery. Muszę wypróbować ten przepis.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany