Łatwy deser: Mus z białej czekolady z brzoskwiniami

Delikatny i smaczny mus z białej czekolady nie wymaga ani specjalistycznego sprzętu ani wyjątkowych umiejętności kucharskich. Wystarczy kilka minut, aby wyczarować pyszny i efektowny deser.

Składniki:

  • Serek mascarpone
  • Brzoskwinie
  • Tabliczka białej czekolady
  • Ocet o smaku orzecha włoskiego marki Kühne

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zostawiamy do przestygnięcia. Miksujemy na jednolitą masę z mascarpone. Brzoskwinie obieramy i wyciągamy pestkę. Jedną kroimy na cząstki, pozostałe blendujemy. Na dno słoiczka kładziemy kilka łyżek musu z brzoskwiń i skrapiamy go octem, następnie dopełniamy musem czekoladowym. Ozdabiamy pokrojoną brzoskwinią.

Zobacz inne kolorowe desery:

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (329 głosów, średnia: 4,61 z 5)
zapisuję głos...