Wiosenna przekąska ze szpinakiem i migdałami

przekąska ze szpinakiem i migdałami

Składniki na danie: Wiosenna przekąska ze szpinakiem i migdałami

  • – 10 arkuszy papieru ryżowego
  • – 30 dag świeżego szpinaku
  • – 20 g pomidorków koktajlowych
  • – 10 plasterków żółtego sera
  • – 1 łyżka soku z cytryny
  • – świeża natka pietruszki
  • – 1 łyżka oliwy z oliwek
  • – sól
  • – olej kokosowy do smażenia
  • Migdały płatki Siesta
  • Pieprz czarny mielony Appetita
  • Bazylia Appetita
  • Czosnek mielony Appetita

Przygotowanie:

Szpinak umyj i osusz. Pomidorki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Migdały płatki Siesta pokrusz. Składniki połącz, polej oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą, Pieprzem czarnym mielonym, Bazylią i Czosnkiem mielonym Appetita. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w letniej wodzie, a następnie osusz. Układaj na nim plasterek sera i małą porcję szpinaku. Zwijaj dokładnie, ciasno zawijając boki do środka. Smaż na mocno rozgrzanym oleju aż do zarumienienia. Odkładaj na papierowy ręcznik i osusz z nadmiaru tłuszczu.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (324 głosów, średnia: 4,64 z 5)
zapisuję głos...