Łatwy deser bez pieczenia: Wiśniowe serniczki

Wiśniowe miniserniczki

Składniki:

  • 12 herbatników
  • 400 g kremowego serka
  • 1 puszka mleka skondensowanego
  • 1 szklanka wiśni (świeżych lub frużeliny, dżemu)
  • 2 łyżki płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Pokrusz herbatniki na konsystencje kruszonki i wyłóż nimi naczynia na deser. Mleko ubij wraz z kremowym serkiem i przełóż na herbatniki. Ozdób wiśniami i płatkami migdałowymi.

Przepis pochodzi z Polsat Food Network – Kobieta na Dzikim Zachodzie, w każdy weekend o 17:00 i 17:30

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (321 głosów, średnia: 4,65 z 5)
zapisuję głos...