Letnia sałatka z fetą i kuskusem

letnia_sałatka_z_fetą_i_kuskusem

Składniki na danie: Letnia sałatka z fetą i kuskusem

  • 1 opakowanie kaszy kuskus
  • 1 opakowanie Sosu sałatkowego greckiego Knorr
  • 1 świeży ogórek
  • 250 g pomidorków cherry
  • 1 opakowanie sera feta
  • 200 g rucoli
  • 3 łyżki wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 ml oliwy

Sposób przygotowania:

  1. Wsyp do miski przygotowaną kaszę kuskus i zalej ją wrzącą wodą zgodnie z instrukcją z opakowania.
  2. Następnie przykryj ją na około 2 – 3 minuty aluminiową folią. Po upływie tego czasu dolej do kaszy połowę oliwy i wszystkie składniki wymieszaj.
  3. Pokrój w kostkę ser feta oraz ogórka. Pomidorki przetnij na pół. Wymieszaj warzywa z przygotowaną kaszą kuskus.
  4. Sos sałatkowy grecki Knorr, który nada sałatce świeżego i oryginalnego smaku, wymieszaj z resztą oliwy i wodą.
  5. Ułóż na talerzu umyte wcześniej dokładnie liście sałaty. Ułóż na wierzchu kuskus z warzywami i serem feta. Gotowe danie polej sosem i podawaj.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (295 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...