Sałatka z mango i krewetek
Sałatka z mango i krewetek
Kalorie w 1 porcji: 235 kcal
Przygotowanie: 30 min.
Przygotowanie: 30 min.
Składniki na 4 porcje:
3 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki keczupu
200 g krewetek tygrysich
1 dojrzały owoc mango
1 opakowanie miksu sałat
2 łyżki pestek słonecznika
garść kiełków słonecznika
Marynata:
1 ząbek czosnku
1 łyżka miodu
2 łyżki oleju
szczypta chili
1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:
Majonez połącz z jogurtem i keczupem.
Marynata: Czosnek drobno posiekaj. Miód, olej, sok z cytryny, chili i czosnek połącz, dodaj oczyszczone krewetki, marynuj przez 30 minut.
Mango obierz. Obieraczką do warzyw pokrój na cienkie plastry długości 2 cm. Miks sałat włóż do miski, na wierzchu ułóż zwinięte w rulony plastry mango,kiełki słonecznika, odsączone krewetki. Całość polej sosem majonezowym i posyp ziarnami słonecznika uprażonymi wcześniej na suchej patelni.
Mango obierz. Obieraczką do warzyw pokrój na cienkie plastry długości 2 cm. Miks sałat włóż do miski, na wierzchu ułóż zwinięte w rulony plastry mango,kiełki słonecznika, odsączone krewetki. Całość polej sosem majonezowym i posyp ziarnami słonecznika uprażonymi wcześniej na suchej patelni.
Komentarze
Tym razem nie dla mnie
Dla mnie też nie bardzo
Krewetki? 😉
Tak, mango może być 🙂
Ciekawe połączenie smakowe – kocham mango i krewetki ale razem, pod taka postacią, jeszcze ich nie jadłam 😛 Może kiedyś się skuszę 🙂