Sałatka z mango i krewetek

 

Sałatka z mango i krewetek

Kalorie w 1 porcji: 235 kcal
Przygotowanie: 30 min.

Składniki na 4 porcje:

3 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki keczupu
200 g krewetek tygrysich
1 dojrzały owoc mango
1 opakowanie miksu sałat
2 łyżki pestek słonecznika
garść kiełków słonecznika

Marynata:

1 ząbek czosnku
1 łyżka miodu
2 łyżki oleju
szczypta chili
1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

Majonez połącz z jogurtem i keczupem.

Marynata: Czosnek drobno posiekaj. Miód, olej, sok z cytryny, chili i czosnek połącz, dodaj oczyszczone krewetki, marynuj przez 30 minut.
Mango obierz. Obieraczką do warzyw pokrój na cienkie plastry długości 2 cm. Miks sałat włóż do miski, na wierzchu ułóż zwinięte w rulony plastry mango,kiełki słonecznika, odsączone krewetki. Całość polej sosem majonezowym i posyp ziarnami słonecznika uprażonymi wcześniej na suchej patelni.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (198 głosów, średnia: 4,37 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  26 lipca 2017 12:07

    Tym razem nie dla mnie

    Odpowiedz
    • ewalub  26 lipca 2017 13:12

      Dla mnie też nie bardzo

      Odpowiedz
      • martucha180  26 lipca 2017 16:46

        Krewetki? 😉

        Odpowiedz
        • ewalub  26 lipca 2017 22:59

          Tak, mango może być 🙂

          Odpowiedz
  2. A. czy  27 lipca 2017 09:00

    Ciekawe połączenie smakowe – kocham mango i krewetki ale razem, pod taka postacią, jeszcze ich nie jadłam 😛 Może kiedyś się skuszę 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany