Frittata z botwinką zapiekana pod żółtym serem
Frittata z botwinką zapiekana pod żółtym serem
Składniki:
- 600 g botwiny
- 6 jajek
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 60 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
- 5 pomidorków koktajlowych
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Botwinkę, cebulę i czosnek posiekać. Lekko podsmażyć na patelni. Żółty ser zetrzeć na tarce. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka i przyprawić je solą i pieprzem. Na patelnię z botwinką wlać jajka, delikatnie wymieszać. Na wierzchu posypać masę żółtym serem i ułożyć połówki pomidorków. Patelnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na ok. 10 minut, aż ser się rozpuści, a jajka zetną.
Komentarze
Z botwinką! Ciekawe jak smakuje.
Ślinotok!!!!
Ciekawa potrawa ,wygląda apetycznie.
A ja nabrałam ochoty na botwinkę!
Nigdy nie jadłam botwinki. Ciekawa jestem jej smaku!
Muszę cos takiego zrobić tylko czy by wszyscy chcieli jeść dla mnie wygląda bardzo apetycznie
Muszę przyznać że nie miałam pojęcia co to frittata
pierwszy raz słyszę o frittatcie, z chęcią wypróbuję tylko z innymi dodatkami
byle bez botwinki 😀
Mniam! Aż mi ślinka poleeciała
Smaczne
Mniam mniam
give me more!
Nie jadłam jeszcze w życiu botwinki :O
Ups… , to za wynalazek? Wgląda jak pizza, choć w cieście zamiast dużej ilości mąki jest 8 jaj 🙂
przepis super napewno to zrobie 🙂
wygląda bardzo apetycznie