Frittata z botwinką zapiekana pod żółtym serem

Frittata-z-botwinką-zapiekana-pod-żółtym-serem

Frittata z botwinką zapiekana pod żółtym serem

Składniki:

  • 600 g botwiny
  • 6 jajek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Botwinkę, cebulę i czosnek posiekać. Lekko podsmażyć na patelni. Żółty ser zetrzeć na tarce. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka i przyprawić je solą i pieprzem. Na patelnię z botwinką wlać jajka, delikatnie wymieszać. Na wierzchu posypać masę żółtym serem i ułożyć połówki pomidorków. Patelnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na ok. 10 minut, aż ser się rozpuści, a jajka zetną.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (217 głosów, średnia: 4,65 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  19 maja 2015 12:06

    Z botwinką! Ciekawe jak smakuje.

    Odpowiedz
  2. Eunika  19 maja 2015 17:28

    Ślinotok!!!!

    Odpowiedz
  3. macierzanka  19 maja 2015 17:38

    Ciekawa potrawa ,wygląda apetycznie.

    Odpowiedz
  4. martucha180  19 maja 2015 17:41

    A ja nabrałam ochoty na botwinkę!

    Odpowiedz
  5. lilkawodna  19 maja 2015 18:23

    Nigdy nie jadłam botwinki. Ciekawa jestem jej smaku!

    Odpowiedz
  6. Elżbieta Wawer  19 maja 2015 19:06

    Muszę cos takiego zrobić tylko czy by wszyscy chcieli jeść dla mnie wygląda bardzo apetycznie

    Odpowiedz
  7. as_sa  19 maja 2015 19:12

    Muszę przyznać że nie miałam pojęcia co to frittata

    Odpowiedz
  8. ewka  20 maja 2015 19:00

    pierwszy raz słyszę o frittatcie, z chęcią wypróbuję tylko z innymi dodatkami

    Odpowiedz
  9. Anita  9 czerwca 2015 14:31

    byle bez botwinki 😀

    Odpowiedz
  10. AnnaKwasniak  22 czerwca 2015 20:48

    Mniam! Aż mi ślinka poleeciała

    Odpowiedz
  11. Agnieszka  1 lipca 2015 22:36

    Smaczne

    Odpowiedz
  12. Agnieszka  21 października 2015 19:32

    Mniam mniam

    Odpowiedz
  13. mama_kazala  16 listopada 2015 11:01

    give me more!

    Odpowiedz
  14. Aneta  17 lutego 2016 12:53

    Nie jadłam jeszcze w życiu botwinki :O

    Odpowiedz
  15. gusia.  29 września 2016 07:05

    Ups… , to za wynalazek? Wgląda jak pizza, choć w cieście zamiast dużej ilości mąki jest 8 jaj 🙂

    Odpowiedz
  16. Edlarda  27 grudnia 2016 15:15

    przepis super napewno to zrobie 🙂

    Odpowiedz
  17. daisy  15 marca 2017 11:19

    wygląda bardzo apetycznie

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany